Marc Peelen

Zou je jezelf en je onderneming even willen voorstellen?

Ik woon pas sinds januari in Barcelona (Sarrià) en heb daarvoor zeven jaar in New York gewoond en gewerkt, grotendeels in het bankwezen. Familieomstandigheden brachten mij uiteindelijk afgelopen januari naar Barcelona en hier ben ik een ondernemende weg ingeslagen, als franchisenemer en partner consultant bij Expense Reduction Analysts (ERA) in de regio Catalonië en Balearen.
ERA heeft momenteel circa 750 consultants in meer dan 40 landen wereldwijd. Dat zijn eigenlijk allemaal diepe specialisten in kostencategorieën of in specifieke bedrijfssectoren. In samenwerking met andere franchisees help ik klanten indirecte en directe kosten te optimaliseren en zo kapitaal vrij te spelen wat in hun onderneming zit opgesloten. De 40 kostencategorieën die we klanten helpen reduceren (zonder financieel risico vanwege onze ‘no saving-no fee’ aanpak) lopen wijd uiteen; van energie, telecom en technologie tot financiering en banktransactie kosten en van ingrediënten en grondstoffen tot schoonmaakkosten en logistiek en transport.
Sinds een paar maanden heb ik een overigens een tweede activiteit, als partner van M&A advies boutique Armour Corp in Barcelona. Binnen Armour geef ik de internationale activiteiten vorm, op het terrein van fusie en overname begeleiding en advisering rondom het aantrekken van groeifinanciering.

Sinds wanneer ben je lid van de Kring en wat heeft de Kring jou gebracht?

Ik ben pas sinds maart lid en heb nog maar aan één activiteit kunnen deelnemen (de Koningsdag lunch). Daar heb ik meteen een aantal hele leuke mensen ontmoet. Via actief lidmaatschap van vergelijkbare verenigingen in een aantal steden waar ik gewoond heb (Hong Kong, Singapore, Madrid, New York) heb ik een goed beeld van de waarde van platformen waar Nederlandse bedrijven en ondernemers elkaar kunnen ontmoeten. Ik heb lang geleden (onder meer via Jeroen Oskam) al eens kennisgemaakt met de Kring in Barcelona en ik kijk er naar uit om een actief lid te zijn!

Wat breng jij de Kring en wat verwacht je van de Kring?

Ik denk dat ik veel internationale ervaring en contacten heb, die ik graag deel met de leden. Tevens veel financiële kennis, opgebouwd zowel in het internationale bankwezen als in het bedrijfsleven. Binnen de Kring hoop ik op veel gezelligheid bij de bijeenkomsten en wellicht ook andere outdoor liefhebbers te ontmoeten; in de weekenden zit ik graag op de mountainbike of spreek ik af voor prachtige hikes in de bergen rondom Barcelona en de Pyreneeën!

Expense Reduction Analysts