Bob van der Mark

Zou je jezelf en je onderneming even willen voorstellen?

Ik ben Bob van der Mark en ben samen met mijn vriend en onze hond Sophia eind 2019 naar Spanje verhuist. Behalve dat we een sabbatical jaar zouden nemen om te kijken of het leven in Spanje ons zou bevallen hadden we verder niet echt een plan. We hebben allebei onze corporate banen opgezegd en zijn met de auto richting Spanje vertrokken. Waarom? We waren toe aan verandering, een avontuur, een ander leven. En dat hebben we nu!

We hebben onlangs een appartement gekocht in Poble Nou op 5 minuten lopen van het strand. Elke dag even naar het strand met onze teckel Sophia, en daarna een café con leche hier op de Rambla bij ons vaste tentje waar iedereen ons kent, dat is zo fijn!

Ik heb 20 jaar gewerkt als Manager Operations bij verschillende corporate en start-up bedrijven. Ik realiseerde mij tijdens het eerste jaar in Spanje wat mij echt werkplezier en energie had gegeven: het coachen van mijn team! Het resulteerde in het volgen van een door de NOBCO (Nederlandse orde van beroepscoaches) geaccrediteerde intensieve coach opleiding op het gebied van gedragsverandering en loopbaancoaching.

Daarna heb ik hier mijn eigen coachingspraktijk opgezet en ben nu loopbaan en life-coach. Zelf de regie pakken om het anders te gaan doen als je ergens in vastloopt in je leven of in je werk, dat is het uitgangspunt van mijn manier van coachen. Ik richt me vooral op managers en leidinggevenden, maar natuurlijk is iedereen welkom.

Het kan op relationeel vlak zijn, bijvoorbeeld: hoe zorg ik voor een fijner contact met mijn vader, kind, partner, compagnon of collega? Het kan op persoonlijk vlak zijn, bijvoorbeeld: hoe kom ik beter voor mezelf op of hoe bewaak ik mijn grenzen zodat ik niet richting een burn-out ga. Niet lekker in je vel zitten en niet weten hoe dat komt? Ook dan kan ik helpen. Ik coach volgens een beproefde, effectieve en succesvolle methode die no nonsense, praktisch en doelgericht is.

Daarnaast ben ik ook loopbaancoach. Ik begeleid mensen die toe zijn aan een volgende stap maar niet precies weten hoe of wat. Ook komen er mensen naar mij toe die het gevoel hebben stil te staan en zich afvragen “is dit het nou?” Soms zijn mensen gewoon niet gelukkig op hun werk en dan kijken we hoe dat komt en wat er aan gedaan kan worden. Ik maak bij loopbaan coaching gebruik van een vier stappen plan met veel praktische opdrachten die naast het geven van inzicht er ook voor zorgt dat er echt stappen genomen worden.

Het geeft mij veel voldoening als ik mensen vooruit kan helpen en ben dan ook heel er blij met de reviews op mijn website.

Sinds wanneer ben je lid van de Kring en wat heeft de Kring jou gebracht?

Ik ben begin 2022 lid geworden van de Kring, dus kom net kijken. Het is leuk om nieuwe mensen te ontmoeten en de presentaties zijn interessant en inspirerend. Mijn cliënten wonen voornamelijk in Nederland en ik coach hen online. Ik wil graag de focus wat meer leggen op het coachen van mensen die in Spanje en met name in Catalonië en Barcelona wonen/werken. De Kring is dan de uitgelezen plek om mijn lokale netwerk uit te breiden. Dus mocht je een coach nodig hebben of ken je iemand (Nederlands of Engelstalig) die wel een coach kan gebruiken spreek me de volgende keer gerust aan.

Heb je nog een boodschap voor de overige Kring leden?

Sta eens stil bij de vraag: Wat wil ik eigenlijk op dit moment in mijn leven? Waar word ik echt blij van en doe ik dat voldoende? Leef ik het leven waar ik echt gelukkig van wordt? Ga eens goed voelen hoe het met je gaat en stel je eens kwetsbaar op.

En als je dan voelt dat er iets knaagt, iets wat je wegstopt of negeert of iets dat je stress geeft of waar je je zorgen over maakt, bedenk dan dat je er iets aan kan doen! Laat het niet doorsudderen want vaak wordt het alleen maar erger en lastiger. Pak de regie en verander het. En je hoeft het niet alleen te doen, stel je kwetsbaar op en vraag om hulp (bijvoorbeeld van een coach 😉 als je niet weet hoe je het aan moet pakken.

Gun jezelf meer (werk)plezier, rust, vrijheid, geluk en persoonlijke groei!

bobvandermarkcoaching.nl