Social Media Impact met Klaartje Schüngel

Thursday, 16 February

Aanmelden

Programma

Aanvang: 19:30 uur

Onze smartphones maken ons leven een stuk gemakkelijker. Ze brengen ons in contact met familie en vrienden in Nederland en bieden toegang tot een wereld vol kennis en inspiratie. De toepassingen zijn talrijk en we raken er steeds meer aan gehecht. Maar het levert ook maatschappelijke vraagstukken op. Techgiganten gaan onzorgvuldig om met onze privacy, online haat en polarisatie krijgen ruim baan en desinformatie heeft steeds meer grip op onze samenleving. 30% van de jonge vrouwen ontwikkelt een negatiever zelfbeeld op Instagram en een toenemende groep kinderen heeft moeite gefocust een klassikale les bij te wonen of hun schoolwerk af te maken. Hoe kunnen we hiermee omgaan en wat is nodig om de huidige generatie jongeren te begeleiden in de omgang met de digitale wereld?

Tijdens dit event lichten we een/twee van deze onderwerpen uit onder begeleiding van Klaartje Schüngel van Social Media Impact:

  • Regie over online media: afleidende werking online media en impact op gezondheid, brein en focus
  • Social media, eenzaamheid en depressie
  • Cyberpesten en groepsdruk 2.0
  • Fakenews en online beïnvloeding

Bij aanmelding kun je aangeven welk(e) onderwerp(en) jou het meest interesseren.

Over de trainer: Klaartje Schüngel – Social Media Impact

Klaartje Schüngel is sinds 2011 actief in het onderwijs en is gespecialiseerd in mediawijsheid, jeugd en grensoverschrijdend gedrag op sociale media.

De bijeenkomsten van Klaartje zijn interactief en worden ondersteund met treffende filmpjes, foto’s, actuele situaties en resultaten uit de nieuwste onderzoeken. Ze weet moeilijke en soms confronterende topics op een laagdrempelige en plezierige manier over te brengen, zonder te oordelen. Een enthousiaste spreker met brede kennis en ervaring op gebied van jeugd, mediawijsheid en de impact van social media op onze maatschappij.

Meer weten? Bekijk hier de blogs die zij heeft gepubliceerd en interviews met haar lezen.

Datum en tijdstip aanvang: Donderdag 16 februari om 19:30 uur

Locatie: Laie Llibreria Café

19:30 – 20 uur inloop

20:00 – 21:00 uur Social Media Impact training door Klaartje Schüngel

21:30 – einde diner