Nationale Business Meeting 2020

Friday, 20 November

Nabeschouwing

De Nationale Business Meeting Barcelona 2020 werd deze keer vanwege COVID-19 online gehouden. Het grote voordeel was dat afstand absoluut geen belemmering vormde voor de ondernemers van de diverse Business Clubs die Spanje rijk is en men zich in groten getale kon aanmelden. Alleen al om deze reden kunnen we concluderen dat het NBM2020 een succes was. Bijna 250 Nederlandse ondernemers en professionals hadden zich aangemeld en tijdens het event waren er op het hoogtepunt 120 deelnemers in het plenaire programma.

 

Het NBM werd geopend door Lotte Engels, voorzitster van organiserende Business Club De Kring Barcelona en ingeleid door Ambassadeur Jan Versteeg die in deze huidige crisissituatie onze Nederlandse ondernemers nog eens een hart onder de riem stak. Hierna gaf hij het stokje over aan voorzitster van de jury Margriet van Dorp en jury accountant Richard van Vliet.

 

In de presentatie van de jury werd duidelijk hoeveel werk er in de afgelopen maanden gestoken is in de beoordeling van alle inzendingen en genomineerden. Dit omvatte onder andere het digitaal bezoeken van bedrijven waarin de genomineerden hun verhaal konden pitchen en de juryleden de mogelijkheid hadden om hen uitgebreid te ondervragen. Dit resulteerde tot de jury top 1,2 en 3 binnen de twee prijscategorieën. Vervolgens stemden maar liefst 350 personen uit het publiek…

 

De spanning steeg tot grote hoogten toen bleek dat de juryfavoriet en de publiekslieveling voor de Ondernemersprijs wel degelijk van elkaar verschilden. Uiteindelijk sleepte publiekslieveling Volterra, CEO Sven Kallen de Nederlandse Ondernemersprijs in de wacht. Jurylieveling Lucas Fox, met CEO Stijn Teeuwen werd een goede tweede.

De Nederlandse Startersprijs ging naar Restaurant Roots & Rolls, Erik van Leeuwen en Sandra de Jong. Healthcare Barcelona van Koen Willems behaalde de tweede prijs.

 

Voorafgaand aan het officiële evenement had de jury vier Special Awards uitgereikt aan kandidaten die uitblonken op een bepaald onderdeel. De prijs voor het onderdeel Innovatie ging naar Global Vacuum Presses by Nabuurs Developing, Anton Nabuurs. De prijs voor het onderdeel Beste ZZP’er ging naar Isa Fragrances, Isabelle van Ingen. De prijs voor het onderdeel Sociale Betrokkenheid ging naar Anneke Integral Services, Lisette de Leeuw. En tenslotte ging de prijs voor het onderdeel Kansen en Bedreigingen naar René de Jong Innovations, René de Jong.

Mooi linkje naar de voordracht over de noodzaak tot duurzaam ondernemen van voormalig Premier Professor Jan Peter Balkenende was het voorval dat Sven Kallen tot Nederlandse Ondernemer uitgekozen werd door het publiek. Het Volterra van Sven is namelijk voornemens om in de komende jaren 500 miljoen bomen in Europa te planten.

Wel ontnuchterend was de zin waarmee Balkenende zijn voordracht afsloot. ‘In een wereld die faalt, is niemand succesvol’. Hoewel iedere ondernemer voor zich heel hard werkt aan zijn of haar bijdrage aan de Spaanse/Nederlandse economie, is er dus nog veel werk aan de winkel…

 

Het online evenement bood daarna via de netwerkcarrousel de mogelijkheid om gedurende twintig minuten persoonlijke en zakelijke contacten te spreken en uit te breiden. Duidelijk werden de enthousiaste reacties via de chat en via deze carrousel. Het evenement werd uiteindelijk weer afgesloten door Lotte Engels, die tevens organisatrice van dit event was.

Bekijk hier het event terug

Programma

20 November 2020 zal De Kring Barcelona, in navolging op het succesvolle event in Valencia van 2018, de eerste online editie van de Nationale Business Meeting 2020 organiseren. Het evenement zal in het teken staan van ondernemerschap met in het programma een inspirende keynote, de uitreiking van de prijzen voor Beste Nederlandse Ondernemer in Spanje en Beste Nederlandse Starter in Spanje door Zijner Majesteits Ambassadeur te Madrid en uiteraard is er mogelijkheid tot netwerken.

Initieel zou de NBM 2020 in Hotel Melia te Sitges georganiseerd worden, echter door de huidige Covid-19 regels gaat het event digitaal! We bieden iedereen de unieke kans om op in contact te komen met het brede netwerk van Nederlandse ondernemers in Spanje middels dit virtuele evenement. De Nederlandse Business Meeting biedt ondernemers daarmee een unieke gelegenheid om bekendheid te genereren bij de Nederlandse Business Communities in heel Spanje.

Het zal een mooi event worden met deelnemers van alle Nederlandse Business Clubs uit Spanje, een welkomstwoord door Ambassadeur Jan Versteeg (inmiddels een celebrity onder de Nederlandse gemeenschap in Spanje), een mooie prijsuitreiking voor Beste Nederlandse Ondernemer en Beste Nederlandse Starter en een Special Awards. And last but zeker not least onze keynote spreker: Oud-Premier Prof. Dr. Jan Peter Balkenende.

Behalve de inspirerende keynote en de showcase van succesvolle medeondernemers, bevat het programma van deze virtuele meeting een belangrijk netwerk element waarbij vooraf reeds gelinkt kan worden met mededeelnemers, maar ook tijdens het event bestaat de mogelijkheid om door middel van een netwerkcarrousel bestaande persoonlijke en zakelijke contacten tussen Nederlandstalige ondernemers in Spanje te verstevigen c.q. nieuwe contacten op te bouwen.

PROGRAMMA

17:30 Opening door Voorzitter De Kring Lotte Engels

17:35 Woord van Welkom door Ambassadeur Jan Versteeg

17:45 Uitreiking Nederlandse Ondernemers Prijs

18:00 Woord aan de Winnaars

18:10 Keynote door Oud-Premier Prof. Dr. Jan Peter Balkenende + Q&A

19:00 Netwerk Carrousel

19:25 Afsluiting

 

Als jij je hebt ingeschreven mag je automatisch meedoen in de stemming voor Beste Nederlandse Ondernemer en Beste Nederlanse Starter, krijg je toegang tot de App met alle deelnemers en bedrijven en een overzicht van alle prijsgenomineerden.