Futur Can Jove

Futur Can Jove is een SPV, opgericht in 2020 door onze Kring leden Peter Jacobs en Juliette Bleekemolen, tbv de aankoop en ontwikkeling van 19,2 hectare grond in Sant Pere de Ribes. Het project ligt tussen het regionele ziekenhuis en het centrum, op slechts een paar minuten afstand van de stranden van Sitges en op 30 minuten van Barcelona.

Hier zal een geheel nieuwe wijk gerealiseerd worden, bestaande uit:

Een Senior Resort met 209 appartementen, 14 geschakelde villa´s, een verpleeghuis, (zorg)hotel en een centrumgebouw met diverse voorzieningen waaronder een medisch centrum. 331 sociale woningen 114 woningen in de vrije sector Een centraal plein, dé ontmoetingsplek van de wijk, met horeca gelegenheden, winkeltjes, een kinderboerderij en speelplek voor de kleintjes, waardoor oud en jong samen komen. Een nieuwe voetgangersbrug over de Riera de Ribes zodat het centrum binnen enkele minuten bereikbaar is.

Het project kenmerkt zich door de integratie van oude en nieuwe elementen; zo zijn de wijnvelden, de olijfbomen, de oude stenen muren en de aanwezige “masias” (Catalaanse landhuizen) volledig geïntegreerd in het nieuwe plan.

Verder zullen duurzaamheid en organische architectuur een hoofdrol spelen in de creatie van deze wijk, waardoor Can Jove als voorbeeldproject gezien wordt voor de toekomst.