Jaume Collboni (Online)

Thursday, 27 May

Aanmeldingsformulier

Programma

19:30 - 20:30 uur

Jaume Collboni is sinds 2014 voorzitter van de Partit de Socialistes de Catalunya én binnen de gemeente Barcelona als locoburgemeester verantwoordelijk voor het economisch beleid. Op stedelijk niveau regeert de PSC sinds 2019 samen met de partij van Ada Colau in coalitie, waarbij de socialisten het gemeentebestuur een vanuit business opzicht pragmatischer koers probeert te laten varen.

Op dit moment probeert de gemeente (daar waar zij daar de mogelijkheid voor heeft) de economie van de stad weer aan te zwengelen na de enorme Covid-dreun. Bij het Barcelona reAct event van eind april werd daarvoor een integraal plan gepresenteerd en hoofdlijnen daarvan waren thema’s als  Blue Economy  Green Deal  en Sports Tech.

Het is altijd complex om als overheid of stadsbestuur op effectieve wijze de markt aan te sturen. Zeker op het moment waarop veel aspecten en sectoren binnen het huidige economisch model van de stad ter discussie staan. Echter het zal extra nodig zijn om deze strategische keuzes te maken en projecten te definiëren en concretiseren, zeker wanneer er kan geld vanuit Brussel komt.

En dat roept vragen op… gaat de gemeente er echt voor om Next Generation fondsen van de EU binnen te halen? Hoe kan zij ervoor zorgen dat vooral efficiënte en duurzame zakelijke initiatieven een kans daarbij krijgen? En zal de ambivalente houding die de gemeente onder leiding van Colau in eerdere jaren aannam jegens de horeca, retail en toerisme nu omslaan? Deze en andere aspecten van zijn economisch beleid zal Collboni op 27 mei vanaf 19.30 uur toelichten in een introductie van 20 minuten, waarna hij ook op vragen van Kringleden zal ingaan. Wij nodigen jullie daarom van harte uit op alles wat jullie aan Jaume Collboni willen vragen voor 20 mei naar ons ( (sclaudy@b01arquitectes.com of le@nbso-barcelona.com) toe te sturen. Het bestuur zal de vragen verder coördineren.