Sport - Esther Vergeer

Esther Vergeer – ROLSTOELTENNISTER – 7 VOUDIG PARALYMPISCH KAMPIOEN

WWW.ESTHERVERGEER.SOCIAL

Rolstoeltennister Esther Vergeer  won maar liefst 470 tenniswedstrijden op rij in de laatste tien jaar van haar carrière  in het enkelspel. Het maakt Esther één van de meest succesvolle sporters uit de Nederlandse sportgeschiedenis.

Nadat ze als rolstoelbasketbalster eerst met het Nederlandse team de gouden medaille op het EK won, koos ze in 1998 definitief voor het tennis. Esther won in datzelfde jaar onder andere de US Open, Dutch Open en Swiss Open en kwam zelfs op de eerste plaats van de wereldranglijst.

Ook in het dubbelspel veroverde ze diverse prijzen, waarna Esther in 2000 deelnam aan de Paralympics in Sydney. Daar toonde ze zich superieur en veroverde ze het goud in het enkelspel én in de dubbel met haar partner Maaike Smit. In 2003 leed Esther haar allerlaatste nederlaag. Het bracht haar nog vijf gouden medailles op de Paralympics, waarvan het winnen van het goud in Londen (2012) haar laatste kunststukje bleek te zijn.

Op 12 februari 2013 zette Esther, die in 2002 en 2008 werd onderscheiden met de Laureus World Sports Awards for people with a disability, de Oscar van de sport, een punt achter haar imposante tennisloopbaan.

Esther Vergeer vertelt open en eerlijk over haar ervaringen als topsportster met een handicap. Haar verhalen over het omgaan met tegenslagen en haar doorzettingsvermogen zijn indrukwekkend. Motivatie, openhartigheid en enthousiasme zijn hierbij de sleutelwoorden. Esther vertelt een persoonlijk verhaal over haar carrière op de tennisbaan en haar carrière nadat ze in 2013 een punt achter haar tennisloopbaan zette.

Esther is oprichtster van de Esther Vergeer Foundation. Sinds 2004 is de foundation actief en laat het kinderen en jongeren met een lichamelijke beperking kennis maken met sport en de positieve effecten hiervan. Als boegbeeld is Esther nauw betrokken bij de activiteiten van de foundation.

Op dit moment is ze directeur van het ABN AMRO World Wheelchair Tennis Tournament in Rotterdam. Naast Richard Krajicek is Esther verantwoordelijk voor de organisatie en het succes van de integratie van het rolstoeltennistoernooi bij het valide ATP 500 toernooi. Daarnaast is Esther adviseur van NOC*NSF voor het Paralympisch Team NL. Als begeleider van talentvolle Paralympische atleten en als assistent Chef de Mission is Esther verantwoordelijk voor het verder ontwikkelen van de gehandicaptensport in Nederland en in het buitenland.

Esther Vergeer was in oktober 2016 te gast bij De Kring.

Meer informatie op de website van Esther Vergeer.