Sport - David Millar

David Millar – EX-WIELRENNER

De in Schotland geboren David Millar kocht zijn eerste “road bike” toen hij 15 jaar was. Met 18 jaar verhuisde hij naar Frankrijk om deel te nemen aan zijn eerste race. Twee jaar later, in 1997, kreeg hij zijn eerste professionele contract en won hij tijdens zijn carrière verschillende etapes van de Vuelta de España en de Tour de France.

In 2004 werd Millar positief bevonden op het gebruik van doping, het leven van Millar stortte letterlijk in elkaar toen hij werd gearresteerd en verbannen uit de internationale competitie voor het gebruik van illegale middelen (EPO).

Millar verloor niet alleen een miljoenen contract bij een van de beste wielerploegen, zijn luxe leventje in Biarritz en de steun van zijn naaste collega’s, maar moest o.a. óók de gouden medaille voor het wereldkampioenschap tijdrijden, die hij in 2003 had gewonnen, inleveren.

Millar vertelde ons over zijn successen en de druk binnen de professionele wielersport, zijn carrière met doping-gebruik, zijn come-back zónder doping én het leven na zijn wielercarrière met zijn nieuwe kledinglijn chapter 3.