Kunst & Cultuur - Edwin Winkels

Edwin Winkels is journalist en schrijver en woonachtig te Barcelona. HTTP://EDWINWINKELS.COM/

Als 20-jarige begonnen als vaste medewerker van NRC Handelsblad trad hij na het behalen van zijn diploma’s aan het Christelijk Gymnasium en de School voor de Journalistiek in Utrecht in dienst van Het Vrije Volk in Rotterdam (1984). In 1988 emigreerde hij naar Spanje, waar hij van 1991 tot 2012 verslaggever was van het dagblad El Periódico. Tevens was hij de afgelopen 24 jaar correspondent uit Spanje voor De Volkskrant, de VNU Dagbladen, het Algemeen Dagbladen de NOS radio en TV. Ook verrichte hij werkzaamheden voor de VARA, KRO, NCRV en andere omroepen.Winkels is één van de vaste medewerkers van het tijdschrift Hard Gras. Op televisie was hij regelmatig te zien bij De Wereld Draait Door, NOS Sportzomer, de Avondetappeen bij verschillende programma’s in Spanje van TV3 en TVE.

Als krantenverslaggever heeft hij honderden grote sociale-, economische-, politieke-, onderzoeks- en sportreportages over de hele wereld gemaakt, van terreuraanslagen tot aardbevingen, van presidentsverkiezingen tot olierampen, van Olympische Spelen tot Tour de France’s.

Als schrijver heeft Edwin Winkels vijf non-fictie  boeken gepubliceerd,zowel in het Spaans als het Nederlands. In mei 2013 verscheen zijn fictie-debuut Welkom Thuis en in het najaar van 2014 wordt zijn tweede roman Haar laatste vlucht gepubliceerd.

Edwin Winkels is een regelmatige spreker en gast bij De Kring in Barcelona.