Ondernemerschap - Harm-Jan van Pelt

Harm-Jan van Pelt – COO D.E. MASTER BLENDERS

Harm-Jan van Pelt werd begin 2012 COO van het nieuwe bedrijf D.E. Master Blenders 1753, de afgesplitste koffie- en theedivisie van Sara Lee.

Van Pelt was tussen 2000 en 2010 vanuit Barcelona verantwoordelijk voor Sara Lee Coffee & Tea Spanje (merken als Marcilla/ Hornimans/ Natreen), daarna voor de Ambi Pur Global Brand Business en de laatste 3 jaar voor de volledige Sara Lee Household & Bodycare Business in Zuid & Oost Europa. Na de verkoop van deze divisie, ging hij terug naar Nederland waar hij eerst de Koffie & Thee -Retail activiteiten in Nederland en België en later voor West-Europa aanstuurde. Hij is tevens lid van de Executive-Committee van DE Master Blenders 1753. die na een 10 jaar lang verblijf in Spanje, een nieuwe uitdaging heeft aangenomen om de internationale koffie en thee-activiteiten van Douwe Egberts (Sara Lee) een verdere impuls te geven.

Harm-Jan van Pelt verzorgde een presentatie over de nieuwste ontwikkelingen in Consumenten Producten binnen de Retail markt, met uiteraard een focus op Koffie en Thee en stond natuurlijk stil bij de Consumenten en Business verschillen tussen Spanje en Nederland.