Barbara de Swaan

Zou je jezelf en je onderneming even willen voorstellen?

Mijn naam is Barbara de Swaan en ik ben woonachtig in Barcelona sinds het jaar 2000. Ik kom oorspronkelijk uit de Human Resources sector waar ik een eigen werving & selectie bureau had.

Nadat onze kinderen geboren zijn (inmiddels 17 en bijna 20 jaar oud) moest ik iets bedenken dat ik vanuit huis kon doen omdat ik daarnaast voor twee kleine kinderen moest zorgen. Het toeval bracht mij op het pad van verzekeringen en specifiek voor Nederlanders en Belgen in heel Spanje. Na een opleiding doorlopen te hebben, ben ik Orange Insurances begonnen in 2003 waarbij ik mij richtte op Nederlandstalige klanten in heel Spanje. Inmiddels zijn we 20 jaar verder en werk ik met een aantal virtuele medewerkers die door heel Spanje wonen. Wij richten ons met name op particuliere verzekeringen zoals zorgverzekeringen, auto- en motorverzekeringen, huis.- en inboedelverzekeringen maar uiteraard ook reisverzekeringen, uitvaartverzekeringen en indien wenselijk zakelijke verzekeringen.

Ik vind het leuk om andere Nederlanders de maximale service te geven en hen te helpen want verzekeringen werken in Spanje toch heel anders dan in Nederland en mensen zien vaak tussen de bomen het bos niet meer. Wij zijn er om ervoor te zorgen dat ze niet alleen de beste verzekering afsluiten zodat ze zorgeloos kunnen slapen, maar vooral ook om hen te helpen als zich toch een schade voordoet. Daar laat onze concurrentie vaak te wensen over en maken wij het verschil waardoor wij al zo lang succesvol zijn.

Waarom ben je lid geworden van De Kring?

In 2003 en 2004 ben ik al even lid geweest van de Kring maar omdat ik met jonge kinderen moeilijk in de avonden van huis kon, ben ik daar toen niet mee doorgegaan. De Kring was in die tijd wel heel anders dan dat ik het nu ervaar. Ik ben nu opnieuw lid geworden omdat er vooral veel ondernemers lid zijn en het leuk is om ervaringen uit te wisselen met elkaar en van elkaar te leren. Daarnaast is er niets zo leuk als in je eigen taal een biertje te drinken en een leuke avond te hebben samen. Ook al woon ik al 23 jaar in Barcelona en ben ik uiteraard vloeiend in Spaans, ik zal mij nooit zo makkelijk uitdrukken als in de Nederlandse taal.

Nederlanders hebben toch een andere cultuur dan de Spanjaarden en ik kan genieten van de Nederlandse directheid en openheid. Soms mis ik dat wel in Spanje, dus dan is de Kring een mooie plek om dat eens in de maand op te zoeken.

Heb je nog een boodschap voor de overige Kring leden?

Door mijn werkzaamheden heb ik in de afgelopen 23 jaar een heel groot netwerk opgebouwd in Spanje. Als ik andere Kringleden kan helpen aan contacten dan doe ik dat uiteraard graag. Netwerken vind ik leuk en doe ik spontaan.

Zelf ben ik altijd op zoek naar nieuwe partners om leads naar elkaar uit te wisselen. Dus aarzel niet en stel je de volgende keer aan mij voor als we elkaar nog niet kennen. Ik bijt niet en zou het bijzonder leuk vinden om alle Kringleden te leren kennen.

Orange Insurances