Sander Schaepman over Ondermijning

Thursday, 19 October

Aanmelden

Programma

“Veiligheid is de voorwaarde voor een leefbare samenleving, de basis voor gezonde economische ontwikkeling en het fundament onder de toekomst van onze kinderen” Ferd Grapperhaus, voormalig Minister van Justitie en Veiligheid (2021)

Veiligheid staat echter onder druk: criminelen maken voor illegale activiteiten gebruik van legale bedrijven en diensten. Hierdoor vervagen normen en neemt het gevoel van veiligheid en leefbaarheid af. Dit effect heet ook wel ondermijning.

Nederland zet in grote getalen in op aanpak van ondermijning, maar ook op preventie bij jongeren om Nederland minder aantrekkelijk te maken voor ondermijning.

De activiteiten en daarmee de aanpak zijn niet alleen maar nationaal, het is grensoverschrijdend en internationale samenwerking is hierbij essentieel. Alleen zo kunnen grootschalige en wereldwijde criminele netwerken worden verstoord en ontmanteld. In Europees verband maakt Nederland onderdeel uit van de zogenaamde coalitie tegen georganiseerde misdaad, samen met onder andere Spanje.

Expert op het gebied van Ondermijning is de spreker voor dit event: Sander Schaepman.

Sander is al meer dan 35 jaar werkzaam als leidinggevende. Dat deed hij ruim 25 jaar bij de politie en daarna bij bedrijven, verschillende gemeenten en internationale organisaties (o.a. in Libanon en Syrië).

Hij was als hoofd van speciale recherche-eenheden (o.a. 2 Kernteams) verantwoordelijk voor belangrijke onderzoeken naar criminele netwerken en organisaties.

Sinds 2008 heeft hij een eigen bureau als expert op het gebied van veiligheid, is hij interim-leider/manager, spreker, trainer en inspirator.

Daarnaast is hij de teamchef bij het succesvolle TV programma HUNTED (Avro/Tros) en staat als deskundige een aantal keren per maand aan de desk in het dagelijkse live-programma 112Vandaag (RTL5). Hij is veelgevraagd gast in radio- en TV-programma’s zoals Op1, RTL Nieuws, diverse NPO1-programma’s en Jinek.

Programma

Aanvang ca. 19.30h

Presentatie Sander Schaepman met aansluitend diner

Locatie

Volgt z.s.m.