Mijn Beste Fout

Thursday, 20 February

Nabeschouwing

De Beste Fout van onze Leden

Afgelopen 22 februari werd voor de derde keer gestreden om de De-Kring-Leden-voor-Leden-trofee. Na twee edities waar de kandidaten hun beste business-plan presenteerden werd het deze keer, in co-working Depot-lab in calle Bruc, over een andere boeg gegooid; dit Kring evenement heette “Mijn Beste Fout”.

Het concept was dit jaar dat de vier leden die een gooi naar de prijs zouden doen, zouden vertellen wat het business-avontuur was waarvan ze het meeste hadden geleerd, hoewel het geen succes was geworden. De kandidaten Norbert Nieuw, Pascal Jorritsma, Annemarie Rozendaal en Koos Schuur deden in alle eerlijkheid uit de doeken welke projecten ze vol goede moed hadden opgestart en die nou net even niet zo waren gelopen als ze gedacht hadden. Dessalniettemin, en dat weet iedere ondernemer, wordt men van die ervaring wellicht financieel niet veel wijzer, maar intellectueel wellicht des te meer.

Er waren hilarische momenten, zoals de schuifdeuren van het Chinese pre-fab huis van Koos, een grondige analyse van het risico-managment van een software-ontwerp proces door Norbert en Pascal legde uit hoe de samenwerking met de overheid niet moest worden gerund.

Maar de meeste waardering kreeg Annemarie, die met haar absolute en ontembare enthousiasme uitlegde hoe ze dacht dat ze het hoofd op het hakblok had gelegd toen ze in haar eentje het bedrijf Pepperminds overnam om daar vervolgens Directors of Dialog van te maken. Nu leidt Annemarie een fantastische groep enthousiaste jongens en meiden die op straat de voorbij komende mensen aanspreken om goede doelen te steunen; een vak waar doorzettingsvermogen een absolute vereiste is… En hoewel Annemarie uitstraalde dat het allemaal groots en prachtig was, zei ze ook meteen heel eerlijk dat het onzettend mis zou kunnen gaan. Op het moment was alles nog één grote onzekerheid.

De leden luisterden, vroegen en ondervroegen en brachten uiteindelijk per mobiel hun stem uit. En toen de gegevens binnen kwamen was het duidelijk dat de beker dit jaar op het kantoor van de Directors of Dialog komt te staan: gefeliciteerd Annemarie, en tot volgend jaar!!

Programma

Iedereen deelt graag zijn successen en spreekt graag als de zaken voor de wind gaan.

Maar de weg daarnaartoe, of beter gezegd, de dwalingen die men maakt in het process naar succes of simpelweg overleven als ondernemer, zijn de verhalen van alledag.

 

In een wereld dat steeds meer focus legt op de perfectie en de successen, wilt De Kring juist de hobbelige kant laten zien, omdat dat juist het meest herkenbare is.

 

In Depot Lab Barcelona Coworking – Bruc zullen we donderdag 20 februari luisteren naar verschillende Kring leden die “Mijn Beste Fout” zullen delen aan de leden.

Het programma van de avond is als volgt:

19:30 – 20:00 – Inloop met copa de cava
20:00 – 20:15 – Welkom van de presidente Lotte Engels
20:15 – 21:15 – Mijn Beste Fout presentaties van de leden
21:15 – 21:30 – Stemmen
21:30 – 23:00 – Netwerkborrel, pica pica en prijsuitreiking