Literair event met Wim de Bundel bij 123Olé!

Thursday, 08 June

Nabeschouwing

Door Cornelie Schüngel

We komen met de bus aan in het zonovergoten paradijs van Debbies 123Olé. De twee gerenoveerde boerderijen en de vrolijke woonwagens nodigen uit om snel een kijkje te nemen. Debbie en haar twee honden wachten ons op en leiden ons rond door de felgekleurde vertrekken van Masia Can Portell. We worden naar het terras aan de achterkant geleid waar we ons tegoed kunnen doen aan een verkwikkende borrel met uitzicht op de groene achtertuin met haar talrijke bomen, het azuurblauwe zwembad en de groene partytent aan het einde van het terrein.

Met een drankje in ons hand worden we vervolgens rondgeleid in Masia Mas Ferrer, nog maar pas gerenoveerd, en weer met zoveel smaak en stijl. Je raakt bijna niet uitgekeken, want keer op keer slaagt ze erin om ons te verrassen met allerlei nieuwe creatieve ruimten. Je kunt het beste zelf maar eens een kijkje nemen, want het is beslist de moeite waard! www.123ole.nl

Langzamerhand wordt het tijd om naar de grote partytent te gaan waar Wim de Bundel al klaar staat om zijn presentatie te geven. De kracht van leven is geven, legt hij uit. Hij heeft dit al meerdere malen meegemaakt, zowel zakelijk als privé. Als het zakelijk niet meezit, begint hij te geven.

Zo begint hij in 2008 bij Delta Lloyd en werkt hij zichzelf op tot commercieel directeur. Zijn opdracht is om Delta Lloyd uit het slop te halen; Delta Lloyd heeft maar liefst een Net Performance Score (klantwaardering) van -54…

Wim zorgt voor een complete cultuuromslag. Zowel buiten als binnen wordt de klant centraal gesteld. Iedere afdeling werkt hieraan mee, als reminder wordt op iedere telefoon een smiley geplakt. Geven, geven, en geven is het moraal en wel met een smile. Elkaar vertrouwen geven, in elkaar geloven en ook de markt weer in hen laten geloven. Omdat Delta Lloyd sinds jaar en dag verbonden is met zeilen, besluiten ze ook dit sponsormiddel in te zetten op hun weg naar succes. Het olympisch jaar 2012 is het ultieme samengaan, het Watersportverbond en Delta Lloyd gaan allebei voor goud – en halen het allebei ook daadwerkelijk binnen.

In 2014 wordt Wim verkozen tot commercieel directeur van het jaar. Dik verdiend. Hij weet met zijn collega’s Delta Lloyd van de achtste en laatste plaats van dienstverlening op te stuwen naar de eerste plaats met een Net Performance Score van + 30.

Toch op het moment dat hem dit goede nieuws wordt meegedeeld en hij de telefoon neerlegt, krijgt hij ander nieuws. Slecht nieuws want hij hoort dat zijn vrouw Selma ziek is. Bij Serious Request doet hij binnen de veilingsite een fors bod op Dotan, een liedjesschrijver, die een liedje schrijven aanbiedt. Hij wint en laat een lied schrijven voor zijn vrouw Selma. Gelukkig wordt ook zijn vrouw beter. En ziet hij zijn leven een positievere wending aannemen. Commerciële successen volgen elkaar weer op…

Tijdens de integratie van Delta Lloyd en Nationale Nederlanden hanteert hij dezelfde lessen op basis van de `kracht van geven`. Deze keer schiet de NPS van -48 naar +17. In 2019 wordt hij uitgeroepen tot meest commerciële professional van Nederland.

Wim leert ons hoe je moet bouwen aan een klantgerichte cultuur, hoe je kunt leren van tegenslagen en welke lessen je uit de topsport kunt implementeren. Hij werkt samen met topsporters die hem het Olympisch KLANT-model brengen. (Kennis &Innovatie, Luisteren, Afspraken nakomen, Navigeren, Teamwork)

O.a. Bibian Mentel, de Olympisch gouden Snowboardster, die jarenlang tegen kanker heeft gevochten voordat ze in 2021 overleed, mocht bij Delta Lloyd komen vertellen voor welke uitdaging zij kwam te staan. Zij wist natuurlijk als geen ander hoe moeilijk het is als de bodem onder je voeten wegzakt en je vervolgens weer op moet staan. Daarnaast had zij ook oog voor de behoeften van anderen. Met haar Mentality Foundation gaf zij kinderen met een uitdaging het vertrouwen en de aandacht om ze te laten doen waar ze goed in zijn.

Voor Bibian schrijft Wim zijn boek ‘Geven is leven’. Na al die jaren is hij tot de conclusie gekomen dat geven niet alleen een vereiste is om samen aan de top te komen en samen aan de top te blijven. Het is simpelweg een leidraad voor een gelukkig leven. De opbrengst van Wims boek gaat naar Bibians Mentality Foundation. Zie voor meer informatie www.wimdebundel.nl

De avond wordt afgesloten aan de lang gedekte tafel onder de porche van Debbie, waar we een heerlijke maaltijd genieten. Wim verkoopt zijn boeken en kan uiteindelijk met behulp van een stevige donatie van een zeer gewaardeerd Kringlid een cheque van 1000 euro uitschrijven voor de Mentality Foundation van Bibian. Al met al kunnen we spreken van een zeer geslaagd event met dank aan Wim en Debbie. En natuurlijk aan onze coördinatrice Eva…

Edit Eva: en dank aan Cornelie voor het regelen van deze wederom geweldige spreker!

Programma

Can Portell by 123Olé nodigt ons uit in de provincie Girona voor een literair event, met schrijver en spreker Wim de Bundel.

Programma:

  • 16 uur: gezamenlijk vertrek vanuit Barcelona/Sitges. Reistijd ca. 1 uur en 45 minuten.
  • 17.30-18 uur: aankomst en ontvangst in Can Portell
  • 18.00 – 19.15 uur Lezing Wim de Bundel
  • 19.30 – 21.30 Diner
  • 21.30 – 22.30 Sobremesa
  • 22.30 Vertrek terug naar Barcelona/Sitges

Het is ook mogelijk om te blijven overnachten bij Can Portell, voor een speciale Kringleden prijs van €125 per tweepersoonskamer. Interesse kan aangegeven worden in het aanmeldformulier.

Over Wim de Bundel:

“Twaalf jaar lang was ik directeur Marketing en Sales bij Delta Lloyd, BeFrank en Nationale-Nederlanden. In 2014 werd ik gekozen tot Commercieel Directeur van het Jaar en in 2019 tot Meest invloedrijke commerciële professional van Nederland.

In die tijd heb ik het voorrecht gehad om als sponsor van het zeilen en later het hardlopen met vele olympische en paralympische sporters samen te werken. In die periode heb ik ook de nodige tegenslagen moeten verwerken, zowel zakelijke als privé.”

Geven is leven platform

Met een team van optimisten willen we individuen en bedrijven inspireren en het makkelijker maken om te geven.

Boek: Geven is leven – de optimistische reis naar Goud & Geluk

Hoe werd een grote pensioenverzekeraar van rode-lantaarndrager de nummer 1? Welke olympische lessen vormden het geheim achter dit succes en wat kan iedereen hiervan leren, voor zowel zakelijke als persoonlijke groei? Wim de Bundel deelt zijn inzichten, initiatieven en inspiratiebronnen en neemt de lezer mee op een bewogen en optimistische reis naar goud en geluk. Hij ontdekte de kracht van het geven op meerdere niveaus: gas geven, betekenis geven, hart & ziel geven. Geven is leven! Geven is leven is een managementboek en inspiratieboek inéén.

Om het boek meer betekenis te geven gaat een deel van de opbrengst van de boeken naar de Mentelity Foundation, de stichting van Wim’s grootste inspiratiebron Bibian Mentel.

Meer info: