Koningsdag 2019

Saturday, 27 April

Nabeschouwing

Even wisten de Kringleden niet meer wie en wat en waar ze waren.

Waren we terug in NL, fietsend over vlakke routes, omringd door landgenoten op een frisse zomerochtend? Waren we toeristen die voor het eerst in Barcelona aankwamen en goed oplettend achter een simpathieke Budget-bike gids aanfietsten om maar niet te verdwalen op weg naar een tentoonstelling? Of waren we Barcelonese ingezetenen die op ludieke wijze Koningsdag vierden, waarbij gezegd moet worden dat de HEMA versnaperingen zeker hielpen?

Een traditie die de ambassade in Madrid al reeds enige jaren heeft, werd nu voor het eerst in Barcelona gevierd. Samen met de genodigden van het consulaat gingen de leden van de Kring fietsend als een serie oranje slingers door de stad op Koningsdag. Startpunt was de Raval, C. Nou de Rambla (how much BCN can you get?) en eindpunt de Vincent van Gogh Experience in de Port Vell, hetgeen ons de kans gaf door de Ciutat Vella en over de Rambla te fietsen. En nu vanaf een zichtpunt dat de Kringleden wellicht niet elke dag kunnen genieten. Het moet wel gezegd, dat het gelukkig die ochtend nog niet erg druk was in de binnenstad. En het goede weer wat precies deze week, alleen op Koningsdag, van zijn beste kant liet zien, maakte dit tot een bijzondere mooi begin van de dag.

Eenmaal aangekomen bij het eindpunt, het Van Gogh Experience, werden de gasten ontvangen met een verkwikkend drankje en lekkere versnapering om weer even opkrachten te komen. Want het programma was nog niet klaar! Als afsluiter hadden men toegang tot de expo alwaar men zich kon verdiepen in het leven van Vincent van Gogh in een digitale experience.

Fietsen, blokjes kaas en Van Gogh… het kon niet Nederlandser en niet gezelliger!

Bewonder alle foto´s op onze Facebook pagina

Programma

Dit jaar heeft De Kring samen met het Nederlands Honorair Consulaat ervoor gekozen om Koningsdag op een andere ludieke wijze te organiseren dan voorgaande jaren. Op zaterdag 27 april zullen we de straten van Barcelona oranje kleuren!

Met 160 man, verdeeld over kleine groepen van 15 personen, zullen we al fietsend de stad in oranje veranderen. Matthijs van Bonzel, onze Nederlandse ambassadeur te Madrid, wil dit evenement niet missen en komt speciaal over om mee te fietsen.

 

Start fietstocht: om 10:15 uur vanaf Budget Bikes op Carrer Nou de la Rambla 106, 08001 Barcelona

Eindpunt fietstocht: ‘Meet Vincent van Gogh Experience’ op Pla de Miquel Tarradell in Barceloneta.

 

Bij het ‘Meet Vincent Van Gogh Experience’ zullen wij het glas heffen op de verjaardag van onze Koning. Tijdens deze borrel, met typische Hollandse hapjes en heerlijke kazen, is er gelegenheid om vrij door de expositie te wandelen en de prachtige schilderijen van Van Gogh te bewonderen.

Indien je niet kunt meefietsen, kun je om 11:00 uur ook direct naar de borrel in het ‘Meet Vincent van Gogh Experience’ komen. Geef dit bij aanmelding aan, zodat we een toegangskaart voor je kunnen reserveren.