Kerstdiner bij L'Estació

Wednesday, 14 December

Nabeschouwing

In het Spaans zegt men “No hay mal que por bien no venga”… een onnavolgbare uitdrukking… en in het Nederlands spreken we platweg van een “geluk bij een ongeluk”.

Vlak na de zomer had het bestuur van de Kring het voor elkaar gekregen dat het kerstdiner 2022 wederom opgeluisterd zou worden met een optreden van een grote naam uit de Nederlandse entertainmentwereld. De eminence grise Paul van Vliet had toegezegd naar Barcelona te komen en met groot genoegen werd er een gepaste locatie gezocht, die uiteindelijk werd gevonden in het Estació de França: een indrukwekkende ruimte voor een majestueus optreden.

… dat dachten we, maar toen bleek Paul helaas wegens persoonlijke omstandigheden niet meer te kunnen komen. Welnu, niet getreurd… en het roer radicaal omgegooid. Artiesten van het kaliber van Van Vliet waren op zo korte termijn natuurlijk niet meer te vinden… dan dus meteen maar iets heel anders.

De Kring besloot om het entertainment gedeelte van het diner te vervangen door een klassieke kerstgedachte-actie; geld ophalen voor een goed doel.

De keuze viel al snel op FGC Juvanteny. Deze stichting, waar ons lid Isabelle van Ingen al jaren mee samenwerkt, neemt kinderen, die voor hun eigen veiligheid uit huis zijn geplaatst, onder zijn hoede en biedt hen weer uitzicht op een betere toekomst. De kindertehuizen die ze beheert hebben het niet breed en iedere bijdrage is enorm welkom. Dat gezegd hebbend, tussen de gerechten door werd er een loterij gehouden waarvan de opbrengst naar de stichting ging en de leden zouden prijzen kunnen winnen, die door andere leden waren ingebracht. Van bomen tot massages, van fiets-tours to luchtverversers… de ondernemende Kring-leden kwamen met van alles en nog wat aanzetten en het publiek heeft gul lootjes gekocht.

Behalve het feit dat er geen enkele prijs is gevallen op een nummer in de 500, hetgeen Erik Daniël van Leeuwen toch wel verbaasde, verliep de loterij zeer ordentelijk. En het belangrijkste is dat Isabelle inmiddels 3.000€ naar Juvanteny heeft kunnen brengen. Ze zullen het daar heel goed besteden en het bestuur van De Kring zal zich wel eens achter de oren krabben. Dit was toch te mooi om volgend jaar niet te herhalen?

Programma

Dit jaar maken we van de gelegenheid gebruik geld in te zamelen voor een goed doel: FC Juvanteny, waar ons lid Isabelle zich al jaren met hart en ziel voor inzet. En we hebben ook weer een interessante locatie gevonden: L’Estació, het restaurant dat in L’Estació de França zit.

Programma

20:00 – 20:30 uur Ontvangst met copa de bienvenida & verkoop lootjes

20:30 – 0:00 uur Loterij, kerstdiner en sobremesa!

Loterij

FC Juvanteny heeft drie kindertehuizen. De kinderen in deze tehuizen zijn weggehaald bij hun ouders vanwege drugs, incest, agressie – echt de hardcore ellende. Ze worden in de kindertehuizen opgevangen, gaan naar gewone scholen en krijgen hun basisbehoeften. Veel geld voor extra dingen is er niet. Isabelle en mede-vrijwilligers doen elk jaar kerstcollecties met spullen, maar een donatie in de vorm van geld is zeer welkom voor bijvoorbeeld het opknappen van de badkamer en het schilderen van de woonkamer, wat beide hard nodig is.

Tijdens het kerstdiner zullen we daarom een loterij houden, waarbij 100% van de opbrengst van de verkoop van de lootjes naar FC Juvanteny gaat. De loten zijn dus tijdens de inloop van het kerstdiner te koop.

We hopen dus ook tijdens het diner op gulle gevers en grote harten! Namens de kinderen en hun verzorgers alvast van harte bedankt!

Locatie

L’Estació

Av del Marqués de la Argentera 6-8

08002 Barcelona

Dresscode

Chique