El Sierd over El Barça

Thursday, 17 February

Nabeschouwing

El Sierd trekt volle zalen

Terwijl er in Nederland een zware storm over het land raasde, die het vliegverkeer ernstig hinderde, en terwijl voetbalcommentator/televisieheld Sierd de Vos wist dat hij zijn lezing zou houden tijdens (…nee, niet net ervoor of net erna, maar TIJDENS) de Champions league wedstrijd Barça-Napoli, toch verscheen El Sierd bij de Kring op 17 februari, bij wat wellicht het best bezochte kring event ooit is geweest (we zijn dit feit nog in ons historisch archief na te zoeken). Meer dan 70 bezoekers, velen ongetwijfeld opgelucht dat er na bijna 2 jaar pandemie weer enigszins normaal samen gekomen kon worden, met daarbij bijna 20 introducees, die we wellicht gauw als nieuwe leden welkom mogen heten.

We waren opgetrommeld in het restaurant La Barca de Salamanca, waar vele Barça spelers talloze malen waren komen eten, en daar werden we getrakteerd op de lezing “El Sierd over El Barça”, een vrolijke en interessante serie anecdotes van Sierd over voetbal in het algemeen en FC Barcelona in het bijzonder, waarbij uiteraard en zeer terecht veel aandacht voor Johan Cruijff. Hoewel Sierd het qua logistiek zo nu en dan wat somber inzag, waarbij hij één oog gericht hield op het scherm waar Barça Napoli met 2-4 versloeg, werd zijn hele presentatie ICT-technisch toch een vloeiend optreden, mede dankzij de logistieke steun van onze leden, Leon Bouma van Canon Business Center en Erik Wolthuis van Online Seminar.

We waren gewaarschuwd: “Met de Vos weet je nooit welke kant het op gaat” en de verhalen die Sierd aaneen reeg gingen van prachtige historische beelden, via een keiharde uithaal naar het fenomeen spelersmakelaar, tot intieme momenten die hij met spelers had kunnen delen. Evenals een comedy compilatie met een verslag vanuit het noodweer letterlijk in zee in Copacabana en een Michael Jackson imitatie. Het was een kijkje achter de schermen van een man die tegelijkertijd sportverslaggever in hart en nieren is maar ook een entertainer, en ook een ondernemer. Want de manier waarop hij zijn capaciteiten in de markt zet, niet alleen op TV maar ook live in een zaal met 70 Nederlanders in Barcelona, is zeer inventief.

Daarbij toonde hij ook een grote betrokkenheid bij onze vereniging, hij bleef als laatste zitten na het diner en gaf ons een prachtig boek kado en kondigde aan dat hij graag terug zou komen. Wie weet of we dan weer zo’n enorme opkomst kunnen genereren…

 

Programma

Aanvang: 19:30 uur

***De aanmeldingen online zijn gesloten wegens het bereiken van het maximaal aantal deelnemers. Leden neem contact met Eva op.***

Op donderdag 17 februari 2022 zal sportverslaggever Sierd de Vos een presentatie geven over het Spaanse voetbal en de geschiedenis daarvan. Ook als je geen voetballiefhebber bent wil je deze spreker niet missen.

Speakersonline.nl zegt namelijk het volgende over hem: “Zijn kennis van het Spaanse voetbal en zijn uiterst herkenbare en unieke manier van presenteren leverden hem de bijnaam El Sierd op. Door sommigen verguisd, maar door zeer velen omarmd en geliked vanwege zijn beeldende commentaar en levendige reportages.

In zijn kleurrijke verslaggeving laat hij het namelijk niet achterwege om even te verwijzen naar de vriendin van, een plaatselijk unieke eetgelegenheid aan te prijzen of mee te zingen met enthousiaste supporters. Met De Vos weet je nooit welke kant het op gaat.”

Het evenement zal plaatsvinden in hét restaurant van Barça ten tijden van Johan Cruijff: La Barca del Salamanca.

Aanvang: 19:30 uur

Meer over Sierd weten? Lees bijvoorbeeld dit interview.