Algemene Leden Vergadering (ALV) 2020 & Howard Komproe

Thursday, 16 January

Nabeschouwing

Serieus gelachen bij ALV 2020 met Howard Komproe

Wat houden wij Hollanders … oh, sorry, wij Nederlanders …toch van een lekker potje lachen. Jarenlang hebben we daarom bij de Kring het kerst-diner gecombineerd met optredens van Nederlandse cabaretiers, al kon menig Spaanstalig partner daardoor van de helft van de avond geen snars begrijpen. Om dat nu maar niet meer te doen, was dit jaar besloten het kerstdiner met muziek op te luisteren, terwijl voor het eerst de serieuze ALV werd gecombineerd met het komische optreden.

 

Afgelopen 16 januari presenteerde het bestuur van de Kring in het plant based restaurant Roots & Rolls de resultaten van het jaar 2019 en de plannen voor 2020. Het financiele plaatje, gepresenteerd door penningmeester Cornelie Schüngel, zag er zeer fatsoenlijk uit, hoewel we definiteif afscheid hebben moeten nemen van de lange termijn zekerheid, die grote corporate sponsors ons vroeger boden. Economisch houden we anno 2020 het hoofd boven water met event-sponsoring en evenementen waar veel (betalende) introducees op af komen. Bij de treugblik op het afgelopen jaar zagen we fotos van Herman Wijffels, Camp Nou, Ragna Debats, Soho House en van Sagrera en we keken tevreden terug.

 

Voor 2020 werd door voorzitter Lotte vooral de Nationale Business Meeting in mei in Sitges onder de aandacht gebracht, waar we Jan Peter Balkenende mogen verwelkomen en waar prijzwn worden gegeven aan de beste Nederlandse ondernemer en de beste starter in Spanje. Tevens zal in 2020, nu het nieuwe Kring-logo is gelanceerd, ook de webpagina op de schop worden genomen. Het wordt mooi, dit nieuwe Kring-jaar.

 

En toen kwam Howard Komproe! Een Surinaamse vader van een eeneiïge tweeling met een uitgesproken mening over vegetariers… in Roots & Rolls… natuurlijk. Hij bracht ons een gezond portie politiek incorrecte grappen, anecdotes over Surinaamse families en andere vrolijkheid uit het dagelijkse leven. De zaal stroomde vol met late-night gasten, de leden konden er eens lekker voor gaan zitten en werden op onze wenken bediend. Dankje Howard!

Programma

Zoals ieder jaar houden we in januari onze Algemene Leden Vergadering. Tijdens de ALV evalueren we 2019 en kijken we vooruit op het programma 2020.

De ALV wordt dit jaar gehouden in restaurant Roots & Rolls. Tijdens de vergadering zullen de magen gevuld worden met lekkere hapjes van Roots & Rolls. Na zware thema´s zoals budgets, sponsoring, leden-aantallen, programmering en de daaropvolgende kritische vragen van onze leden, hopen we de avond met een lach af te sluiten.

Na afloop van de vergadering zal comedian Howard Komproe een 45 minuten durende show geven. Voor aanvang van de show zullen we de deuren openen voor geinteresseerden en introducees.

Het programma van de avond is als volgt:

18:30 – Aanvang met copa de Cava

19:00 – Begin van de ALV

20:15 – Einde van de ALV

20:30 – Deur open voor introducees

21:00 – Aanvang show Howard Komproe

21:45 – Einde show, begin van de Nieuwjaarsborrel