Loran Vrielink

Zou je jezelf en je onderneming even willen voorstellen?
Als 29-jarige, opgegroeid in Noord-Nederland staat mijn hele leven in het teken van sport en bewegen. Ooit begonnen als jongetje met voetballen, maar al snel kwam daar basketbal bij. Op mijn 17de kwam ik bij de jeugd van de professionele basketbal club Donar. Hier heb ik enkele jaren op eredivisie niveau gespeeld. Naast mijn prille prof carrière heb ik MBO Sport en Bewegen en daarna HBO Academie voor Lichamelijke Opvoeding afgerond. Ik heb alle geleerde kennis als voetbal- en basketbal trainer, leraar lichamelijke opvoeding en internationaal werken samengebracht in mijn passie en eigen bedrijf Tactalyse. Naast alle nog extra gevolgde cursussen heb ik met name veel geleerd van de vele mensen die ergens goed in zijn, ook een passie hebben voor onderdelen binnen de sportwereld of unieke ondernemer willen zijn.

Met mijn bedrijf Tactalyse begeleiden we individuele profvoetballers in tactiek door middel van video analyse. Het betreft met name topvoetballers in alle hoogste divisies in Europese landen en jeugdige talentvolle voetballers die ook de top willen bereiken.
Tactalyse heeft een unieke methodiek ontwikkeld voor elke positie in een team om spelers tactisch beter te maken zodat ze ongeacht het opgelegde spelsysteem optimaal kunnen presteren. Ook na een transfer na een ander team of ander land kunnen spelers die Tactalyse heeft begeleid zich makkelijker aanpassen. Een voetballer is maar maximaal 2 minuten per wedstrijd aan de bal en moet 88 minuten op de juiste positie staan. Wat is precies “het neusje voor de goal “of zoals Johan Cruijf al zij ”je moet er niet te vroeg en niet te laat zijn maar op het juiste plek op het juiste moment”.

Als nieuw concept in de markt zijn we nog redelijk onbekend voor de buitenwereld. Techniek, fysiek en mentaal trainen is bij iedereen bekend, maar tactiek trainen minder. Dit komt omdat de buitenwereld verwacht dat de hoofd (en assistent) trainers dit binnen elke betaald voetbalorganisatie doen. De tijd en kennis is te gering bij profclubs om 30 spelers op detailniveau tactische te begeleiden. Tevens heerst er een korte termijn gedachte en moet er gepresteerd worden. Tactalyse springt hierop in en begeleidt in Europe vele jeugd en top spelers op nationaal en internationaal niveau. Door de licentie model zitten we momenteel in 6 verschillende Europese landen met hun eigen taal.

Sinds wanneer ben je lid van De Kring, wat heeft dit je tot nu toe gebracht?
Als nieuw lid (3 maanden) ben ik blij verrast en erg positief over De Kring. Ik had oude saaie vastgeroeste ondernemers verwacht, maar niets is minder waar. De Kring is een energieke ambitieuze groep van inspirerende ondernemers! Iedereen heeft zijn eigen unieke achtergrond en passie die je leert kennen tijdens de events. Ik word elke keer positief verrast door de locatie, de mensen, het eten en de gesprekken die ik heb met andere ondernemers tijdens de events. Als nieuw lid kun je makkelijk integreren in de groep, iedereen herkent de problemen waar je als “nieuweling” in Barcelona tegen aanloopt en ik merk dat iedereen open staat voor mijn vragen en met de goede oplossingen aankomt.

Wat denk jij toe te voegen aan de Kring?
Ik hoop dat ik met mijn enthousiasme, doorzettingsvermogen, mijn ambitie en mijn Groningse humorvolle nuchterheid iets kan toevoegen aan de Kring. Mocht je meer willen weten over mij, mijn bedrijf of gewoon lekker over voetbal willen praten, schiet me dan vooral aan tijdens de events!

TACTALYSE