Cornelie Schüngel

Zou je jezelf en hetgeen wat je doet even willen voorstellen?

 Hallo allemaal, ik ben bedrijfseconome en heb een marketing- en coaching achtergrond. Allereerst heb ik bij verschillende bedrijven marketing gedaan van producten en diensten om er vervolgens achter te komen dat ik marketing van mensen veel leuker vond. Ik heb destijds het roer omgegooid en ben gaan coachen. Voordat ik naar Barcelona vertrok, heb ik vijf jaar mijn eigen coaching praktijk gehad. Jonge hoogopgeleiden die vastzaten in hun werk, hielp ik met het scheppen van nieuw toekomstperspectief. Aan de andere kant coachte ik klanten van de sociale dienst naar werk. Er kwam van alles voorbij: ex-gevangen, asielzoekers, prostituees, ex-beroepssporters, woonwagenkampbewoners tot thuiszittende vrouwen, moeders… Als ik er nog aan terugdenk was dit prachtig werk om te doen; iets dat me heel nederig maakte ten aanzien van het lot van anderen.

Zo heb je wel het beste beeld van mij want eenmaal aangekomen in Barcelona heb ik vrij snel vrijwilligerswerk opgepakt. Zoals je weet besteed ik mijn tijd o.a. aan het financiële werk en de organisatie van events binnen het bestuur van de Kring. En daarnaast werk ik als representatieve voor een weeshuis in Oeganda, Malayaka House genaamd. Ik werk samen met een leuk enthousiast team en ons doel is om informatie te verspreiden en geld in te zamelen voor dit mooie initiatief. We hebben een samenwerking met de British School of Barcelona en kunnen er ieder jaar voor zorgen dat er ongeveer tien kinderen naar een kostschool in Oeganda kunnen.

Helemaal in het begin van onze tijd in Barcelona was ik ook nog druk bezig met het acquireren van groepen voor het wijnhuis Pere Ventura waarvoor mijn man werkt. Inmiddels is dit een vrij geoliede organisatie en weet iedereen zijn weg naar dit wijnhuis goed te vinden en doe ik hier alleen sporadisch nog iets aan.

Tenslotte ben ik bezig met mijn spiritueel pad en ben ik o.a. bezig met reiki. Ik geef reiki aan mensen die pijn hebben of ziek zijn.

Sinds wanneer ben je lid van de Kring en wat heeft de Kring jou gebracht? Wat denk jij dat je de Kring kunt brengen?

Sinds 2017 ben ik lid van de Kring, dus dat is alweer vijf jaar. Ik ben direct begonnen als bestuurslid en ben vanaf het begin dus heel betrokken geweest met het bestuur en de organisatie van deze business club, wat een ontzettende leuke ervaring is en blijft want ik doe het nog steeds met veel plezier. Daarnaast ontmoette ik een grote diversiteit aan mensen en beroepen wat het heel leerzaam en interessant maakte en waar ik superleuke contacten heb mogen opdoen. Tenslotte de gave events en de mooie locaties.

In de afgelopen vijf jaar heb ik al heel wat ervaring opgedaan in het bestuur van de Kring en als er bepaalde issues zijn, helpt dat soms om snel een knoop door te hakken. Ik vind het verder leuk om mij dienstbaar op te stellen, ik houd van het werken in een team en vind het mooi om iedereen bij elkaar te houden. Tenslotte heb je aan mij altijd een luisterend oor en als je ooit met een werkgerelateerd issue zit, ben ik graag bereid je daar meer inzicht over te geven.

Heb je nog een boodschap voor de overige Kringleden?

Kijk af en toe eens om je heen en steek een handje uit. Je krijgt er mooie inzichten door en het brengt je nieuwe inspiratie waardoor je in je leven, of dit nu je gezin, familie of je business is, weer een stap vooruit kunt komen.

Pere Ventura